Het Vogelhuuske

"Vrij en Beschermend"

Onze diensten

Dagbesteding

Het Vogelhuuske aan de Zijtak, is een professionele kleinschalige dagbesteding voor kinderen met meervoudige gedragsproblematiek en (jong) volwassenen met een zorgvraag. Onze doelgroepen zijn kinderen en volwassenen van 5 tot 60. 

Wij bieden doelgerichte en ontspanningsactiviteiten aan met professionele begeleiding.

Houtbewerking

Wij bieden als enige zorgaanbieder in Nieuw Amsterdam, werkplekken aan in kleinschalige houtbewerking. Dit kunnen uiteenlopende dingen zijn, zoals het maken van meubels van steigerhout of pallethout, of het maken van leuke accessoires voor thuis, zoals een raamdecoratie.


Creatieve vaardigheden

In de dagbesteding bieden wij een aantal leuke knutselactiviteiten aan. Per cliënt worden aangepaste activiteiten bedacht door middel van een activiteiten kalender. Het hele jaar door zijn wij vaak bezig met seizoensgebonden activiteiten, maar begeleiden onze cliënten ook wanneer ze eigen creaties willen maken.

Griendstveenpark

In het Griendstveenpark onderhouden wij het park en dieren samen met een aantal vrijwilligers en clienten. De werkzaamheden bestaan hieruit het verzorgen van de aanwezige dieren in het park en een aantal onderhoudswerkzaamheden met betrekking tot het park.

De Eekwal

Elke woensdag middag rijden wij paard in groepsverband of individueel bij de Eekwal in Emmen

Zorgplan of individueel begeleidingsplan

Wij bieden elke cliënt de mogelijkheid, om door middel van een zorgplan of individueel begeleidingsplan hun vaardigheden te ontwikkelen. Doordat wij geen productie draaien of daadwerkelijk voorraad hoeven te hebben, is het voor onze cliënten niet nodig om productief te zijn.