Het Vogelhuuske

"Vrij en Beschermend"

Onze diensten

Dagbesteding

Wij bieden professionele kleinschalige (jeugd)hulp voor kinderen met meervoudige gedrag en of hechting problematiek en (jong) volwassenen met een zorgvraag en diens ouders, verzorgers eventueel met juridisch kader.

Onze doelgroepen zijn kinderen en volwassenen van 5 tot 60. 

Wij bieden doelgerichte en ontspanningsactiviteiten aan met professionele begeleiding en behandeling.

Educatieve dagbesteding

Wij bieden als enige zorgaanbieder in Nieuw Amsterdam, werkplekken aan in kleinschalige houtbewerking en fietsonderhoud. Dit kunnen uiteenlopende dingen zijn, zoals het maken van meubels van steigerhout of pallethout, of het maken van leuke accessoires voor thuis, zoals een raamdecoratie en het onderhouden van fietsen.


Inclusief opstartkwalificatie en praktijkcertificering erkend door SBB( Vraag naar de mogelijkheden)


Ontwikkelen van Creatieve vaardigheden

In de dagbesteding bieden wij uitdagende activiteiten aan. Per cliënt worden (maatwerk)aangepaste activiteiten bedacht door middel van een activiteiten kalender. 

Het hele jaar door zijn wij vaak bezig met seizoensgebonden activiteiten, maar begeleiden onze cliënten ook wanneer ze eigen creaties willen maken.

Griendstveenpark

In het Griendstveenpark onderhouden wij het park en dieren samen met een aantal vrijwilligers en clienten. De werkzaamheden bestaan hieruit het verzorgen van de aanwezige dieren in het park en een aantal onderhoudswerkzaamheden met betrekking tot het park.

(Het aanleren van werkhouding en praktische vaardigheden is hier doelstelling)

Huiswerkbegeleiding:

In samenwerking met de verschillende (praktijk) scholen in Emmen en Coevorden, begeleiden wij kinderen en jongvolwassenen met huiswerk, cq aanleren van vaardigheden en het maken en leren omgaan met een structurele (huiswerk) planning. 

Zorgplan of individueel begeleidings cq behandelplan

Wij bieden elke cliënt de mogelijkheid, om door middel van een zorgplan of individueel begeleidingsplan hun vaardigheden te ontwikkelen. Doordat wij geen productie draaien of daadwerkelijk voorraad hoeven te hebben, is het voor onze cliënten niet nodig om productief te zijn. 

(Dit om arbeidsmatige routines aan te leren, maar geen werkdruk te ervaren.)